Strona 1 z 1

Gastronomia we franczyzie?

: 09 paź 2020, 21:31
autor: Jestańk64
Na jakich warunkach dobrze jest prowadzić gastronomie we franczyzie i używać wózki ze stali nierdzewnej https://www.eurostal.pl/wozki-kosze?

Re: Gastronomia we franczyzie?

: 28 paź 2020, 4:27
autor: Mała
Warunki ustalasz z firmą. Także wszystko zależy od właściciela. To z nim musisz uzgodnić wszystkie szczegóły. Franczyza to wady i zalety. Dla mnie więcej było wad, dlatego zaczęłam działalność pod własnym szyldem. Otworzyłam pizzerię na osiedlu studenckim. To była dobra decyzja. Wyposażenie pizzerii zamawiałam w sklepie Galeria Gastro https://galeriagastro.pl/wyposazenie-pizzerii-c-91.html. Wszystkie urządzenia, meble oraz chemię gastronomiczną znajdziesz w jednym miejscu.

Re: Gastronomia we franczyzie?

: 03 lis 2020, 15:24
autor: PomysłFranczyza
Myślę, że dobrym pomysłem na biznes może być franczyza gastronomiczna. Sklepów mamy od grona a założenie dobrej restauracji może okazać się strzałem w dziesiątkę. Mam już swój lokal, ale dzisiaj byłbym mądrzejszy i podpisał umowę franczyzową z dobrą marką i to byłaby już połowa sukcesu.



Ostatnio znalazłem info że taką ofertę ma Sushi World: https://sushiworld-franczyza.pl/



Przejrzyj stronę. Mam nadzieję że pomogłem :)

Re: Gastronomia we franczyzie?

: 25 sie 2021, 19:33
autor: sylwia33
Wiele sklepów i restauracji działa na zasadzie franczyzy, więc to bardzo dobry pomysł na własny biznes. Dodatkowo można liczyć na wsparcie specjalisty danej marki, który podpowie, jak prowadzić firmę i ją rozwijać. To też dobry sposób na niezły zarobek. Widziałam, że aktualne informacje na temat sieci franczyzowych i wiele wskazówek jest tutaj https://franczyzawpolsce.pl .

Re: Gastronomia we franczyzie?

: 31 sie 2021, 15:00
autor: Wiktoria
Dobry pomysł. Biznesy gastronomiczne zawsze się sprawdzają. Zadbaj tylko o to, by mieć zawsze na bieżąco dostawy produktów potrzebnych w tym biznesie, Mam na myśli na myśli na przykład oleje gastronomiczne. Tu https://trafinoil.pl/ masz firmę Trafinoil - w dobrych cenach mają takie oleje. Dostarczają je bezpośrednio do klienta. Mogą monitorować też Twoje zapasy i zawsze na czas dostarczyć świeży zapas oleju.

Re: Gastronomia we franczyzie?

: 24 wrz 2021, 21:35
autor: mczay
Jak już się zdecydujesz czy warto, na pewno powinieneś rozejrzeć się za wyposażeniem do swojego biznesu. Gdybym ja urządzała swoją restaurację teraz, na pewno skorzystałabym z oferty dostępnej na stronie: https://gastromocni.pl/ . Wybór produktów jest imponujący.

Re: Gastronomia we franczyzie?

: 28 wrz 2021, 9:08
autor: Midoń
Dokładnie jeśli chodzi o porządne wyposażenie gastronomiczne w przypadku których będziecie mogli liczyć zarówno na wysoki standard, rozbudowaną ofertę i jednocześnie zawsze przystępne ceny to w hurtowni Invest Horeca wygląda to bardzo dobrze. Mam nadzieję, że bez problemów uda Wam się dobrać wszystko co potrzebne i co najważniejsze biznes będzie się dobrze rozwijał.

hotel w krynicy morskiej z basenem

Re: Gastronomia we franczyzie?

: 29 wrz 2021, 8:04
autor: mantł
Może to i jest zawsze jakieś rozwiązanie lecz to już każdy sam musi o tym zadecydować. Bo ja na przykład jak na razie skupiam się na własnych wyrobach mięsnych i nie tylko. Jakiś czas temu udało mi się nawet kupić taką nadziewarki do kiełbas dzięki której moje kiełbasy są jeszcze lepszej jakości. Także może pomyślę o sprzedaży ich.

Re: Gastronomia we franczyzie?

: 21 paź 2021, 20:20
autor: sośko
sam się zastanawiam nad otworzneiem takiego biznesu, mieszkam w niedużym mieście, nie ma tu aż tak dużo lokali gastronomicznych, zastanawiam się czy przy 20 tys mieście taki biznes jak np. budka z kebabem byłby opłacalny? Fajnei by było w końcu popracować na swoim

Re: Gastronomia we franczyzie?

: 28 paź 2021, 22:02
autor: kamilrus11
sośko pisze: ↑21 paź 2021, 20:20 sam się zastanawiam nad otworzneiem takiego biznesu, mieszkam w niedużym mieście, nie ma tu aż tak dużo lokali gastronomicznych, zastanawiam się czy przy 20 tys mieście taki biznes jak np. budka z kebabem byłby opłacalny? Fajnei by było w końcu popracować na swoim
Moj znajomy prowadzi taką budke z kebabem ma franczyze Bafra Kebab. Jest bardzo zadowolony, pomogli mu wszytsko ogarnąć i zaopatrzyć w sprzet i produkty. Jedynie co musiał znalezc lokal i miec wklad wlasny. Poza tym jest zadowolony czesto do niego wpadam na dobre jedzonko.

Re: Gastronomia we franczyzie?

: 29 cze 2022, 10:38
autor: aśka
Jednak odpowiednie i porządne wyposażenie pizzerii to jest podstawa. Ogólnie my wszystko co najpotrzebniejsze do naszego lokalu kupowaliśmy w benler.pl . Tutaj producent posiada naprawdę bardzo korzystną ofertę, nie dość, że wybór jest dosyć duży to przede wszystkim sprzęt wyróżnia się wysoką jakością i solidnością także jestem pewna, że wy też będziecie zadowoleni z zakupów tutaj. Dla mnie zakupy tutaj okazały się po prostu strzałem w dziesiątkę.

Re: Gastronomia we franczyzie?

: 30 mar 2023, 12:36
autor: Ludmiła3
Jak prowadzicie swoją lodziarnię albo jakiś inny lokal gastronomiczny to powinny was zainteresować lody amerykańskie - https://lodypetra.pl/lody-swiderki/ Moim zdaniem super opcja i bardzo chwalona przez klientow

Re: Gastronomia we franczyzie?

: 24 kwie 2023, 18:14
autor: melkaa
Przede wszystkim wszystko sobie trzeba przemyśleć i przekalkulować. Kiedy jesteście pewni, to czas pomyśleć o wyposażeniu lokalu, chyba że jeszcze nie macie. Jak chodzi o sprzęty, meble gastro, akcesoria i wiele, wiele innych rzeczy, to tutaj https://www.gastromania.cz/gastro-fritezy.html możecie się zapoznać z poszczególnym artykułami.

Re: Gastronomia we franczyzie?

: 24 kwie 2023, 21:11
autor: sosta
Warto zajrzeć na stronę https://www.lodo.pl/, gdzie można znaleźć atrakcyjne propozycje dotyczące sprzętu gastronomicznego. Firma ta oferuje kompleksową obsługę, co z pewnością jest dużym plusem. Ponadto w ofercie znajdują się produkty od najlepszych krajowych i zagranicznych producentów o wysokiej jakości.

Re: Gastronomia we franczyzie?

: 28 gru 2023, 21:38
autor: zaborowicz
Jeśli szukacie dobrego dostawcy ryb i owoców morza to warto rozważyć współpracę z Fier Seafood - https://fierseafood.com/ . Z 17 hodowlami na 5 kontynentach ich produkty czerpią z różnorodnych warunków geograficznych. To przekłada się na ich indywidualny smak i charakter. Dla restauratorów oznacza to dostęp do globalnej gamy produktów. Przy stałych zamówieniach można liczyć u nich na jeszcze bardziej korzystne ceny.