Gastronomia we franczyzie?

Na czym polega franchising? Czy warto? Plusy i minusy.
Jestańk64

Gastronomia we franczyzie?

Post autor: Jestańk64 »

Na jakich warunkach dobrze jest prowadzić gastronomie we franczyzie i używać wózki ze stali nierdzewnej https://www.eurostal.pl/wozki-kosze?

dolfamex opinie

Mała

Re: Gastronomia we franczyzie?

Post autor: Mała »

Warunki ustalasz z firmą. Także wszystko zależy od właściciela. To z nim musisz uzgodnić wszystkie szczegóły. Franczyza to wady i zalety. Dla mnie więcej było wad, dlatego zaczęłam działalność pod własnym szyldem. Otworzyłam pizzerię na osiedlu studenckim. To była dobra decyzja. Wyposażenie pizzerii zamawiałam w sklepie Galeria Gastro https://galeriagastro.pl/wyposazenie-pizzerii-c-91.html. Wszystkie urządzenia, meble oraz chemię gastronomiczną znajdziesz w jednym miejscu.

PomysłFranczyza

Re: Gastronomia we franczyzie?

Post autor: PomysłFranczyza »

Myślę, że dobrym pomysłem na biznes może być franczyza gastronomiczna. Sklepów mamy od grona a założenie dobrej restauracji może okazać się strzałem w dziesiątkę. Mam już swój lokal, ale dzisiaj byłbym mądrzejszy i podpisał umowę franczyzową z dobrą marką i to byłaby już połowa sukcesu.



Ostatnio znalazłem info że taką ofertę ma Sushi World: https://sushiworld-franczyza.pl/



Przejrzyj stronę. Mam nadzieję że pomogłem :)

Awatar użytkownika
sylwia33
Posty: 65
Rejestracja: 01 kwie 2019, 10:36

Re: Gastronomia we franczyzie?

Post autor: sylwia33 »

Wiele sklepów i restauracji działa na zasadzie franczyzy, więc to bardzo dobry pomysł na własny biznes. Dodatkowo można liczyć na wsparcie specjalisty danej marki, który podpowie, jak prowadzić firmę i ją rozwijać. To też dobry sposób na niezły zarobek. Widziałam, że aktualne informacje na temat sieci franczyzowych i wiele wskazówek jest tutaj https://franczyzawpolsce.pl .

Awatar użytkownika
Wiktoria
Posty: 43
Rejestracja: 03 kwie 2019, 14:12

Re: Gastronomia we franczyzie?

Post autor: Wiktoria »

Dobry pomysł. Biznesy gastronomiczne zawsze się sprawdzają. Zadbaj tylko o to, by mieć zawsze na bieżąco dostawy produktów potrzebnych w tym biznesie, Mam na myśli na myśli na przykład oleje gastronomiczne. Tu https://trafinoil.pl/ masz firmę Trafinoil - w dobrych cenach mają takie oleje. Dostarczają je bezpośrednio do klienta. Mogą monitorować też Twoje zapasy i zawsze na czas dostarczyć świeży zapas oleju.

Awatar użytkownika
mczay
Posty: 314
Rejestracja: 21 kwie 2019, 13:37

Re: Gastronomia we franczyzie?

Post autor: mczay »

Jak już się zdecydujesz czy warto, na pewno powinieneś rozejrzeć się za wyposażeniem do swojego biznesu. Gdybym ja urządzała swoją restaurację teraz, na pewno skorzystałabym z oferty dostępnej na stronie: https://gastromocni.pl/ . Wybór produktów jest imponujący.

Midoń

Re: Gastronomia we franczyzie?

Post autor: Midoń »

Dokładnie jeśli chodzi o porządne wyposażenie gastronomiczne w przypadku których będziecie mogli liczyć zarówno na wysoki standard, rozbudowaną ofertę i jednocześnie zawsze przystępne ceny to w hurtowni Invest Horeca wygląda to bardzo dobrze. Mam nadzieję, że bez problemów uda Wam się dobrać wszystko co potrzebne i co najważniejsze biznes będzie się dobrze rozwijał.

mantł

Re: Gastronomia we franczyzie?

Post autor: mantł »

Może to i jest zawsze jakieś rozwiązanie lecz to już każdy sam musi o tym zadecydować. Bo ja na przykład jak na razie skupiam się na własnych wyrobach mięsnych i nie tylko. Jakiś czas temu udało mi się nawet kupić taką nadziewarki do kiełbas dzięki której moje kiełbasy są jeszcze lepszej jakości. Także może pomyślę o sprzedaży ich.

sośko

Re: Gastronomia we franczyzie?

Post autor: sośko »

sam się zastanawiam nad otworzneiem takiego biznesu, mieszkam w niedużym mieście, nie ma tu aż tak dużo lokali gastronomicznych, zastanawiam się czy przy 20 tys mieście taki biznes jak np. budka z kebabem byłby opłacalny? Fajnei by było w końcu popracować na swoim

kamilrus11

Re: Gastronomia we franczyzie?

Post autor: kamilrus11 »

sośko pisze:
21 paź 2021, 20:20
sam się zastanawiam nad otworzneiem takiego biznesu, mieszkam w niedużym mieście, nie ma tu aż tak dużo lokali gastronomicznych, zastanawiam się czy przy 20 tys mieście taki biznes jak np. budka z kebabem byłby opłacalny? Fajnei by było w końcu popracować na swoim
Moj znajomy prowadzi taką budke z kebabem ma franczyze Bafra Kebab. Jest bardzo zadowolony, pomogli mu wszytsko ogarnąć i zaopatrzyć w sprzet i produkty. Jedynie co musiał znalezc lokal i miec wklad wlasny. Poza tym jest zadowolony czesto do niego wpadam na dobre jedzonko.

ODPOWIEDZ